08/05/2018

Ποικιλίες και ετικέτες

Κάτοπτρον είδους χαλκός εστί, οίνος δε νοός.
Αισχύλος, 525-456 π.Χ.

Πώς θα αγαπήσουμε το κρασί, μαθαίνοντας να το ξεχωρίζουμε, να το εκτιμούμε και, βέβαια, να το επιλέγουμε σωστά.

Το κρασί δεν είναι μόνο ένα αλκοολούχο ποτό που απολαμβάνουμε με το φαγητό μας στο τραπέζι. Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται με αυτό όλο και πιο συστηματικά, προσεγγίζοντάς το είτε ως χόμπυ, είτε ως συλλεκτική δραστηριότητα, είτε ως ένα νέο πεδίο γνώσης και μάθησης.

Είναι γεγονός ;ότι για πολλά χρόνια, η ενασχόληση με το κρασί είχε έναν αυστηρά «ελιτίστικο» χαρακτήρα, απωθώντας πολύ κόσμο από το να κάνει το βήμα – την προσπάθεια, αν θέλετε – για να το γνωρίσει καλύτερα.

Στους χώρους του Διόνυσου στο Φαληράκι Ρόδου, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, φιλοξενούνται και διατίθενται μια μεγάλη ποικιλία από τοπικούς οίνους αλλά και από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Κρασιά με Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. που θα σας συναρπάσουν με τα αρώματά τους, το χρώμα και τις γευστικές τους ιδιότητες.

Μέσα στο Δίονυσο σας δίνεται η ευκαιρία να τα δοκιμάσετε αλλά και να τα αποκτήσετε με δυνατότητα αποστολής τους με ένα τηλέφωνο στο χώρο σας ή στο δωμάτιο διαμονής σας. Τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και το ενημερωμένο προσωπικό μας είναι πάντα διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε από κοντά την μεγάλη οινολογική περιουσία του τόπου μας.

Μεταξύ πολλών άλλων θα βρείτε…


Κτήμα Χρυσοχόου
Το Κτήμα Χρυσοχόου βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Στράντζας, στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Βερμίου, σε υψόμετρο 250 μέτρων και ανήκει στην οικογένεια του Κείμη και της Μπέτυς Χρυσοχόου. Το 1978 φυτεύεται ο πρώτος ιδιόκτητος αμπελώνας και σήμερα καλλιεργούνται συνολικά 180 στρέμματα. Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου, συνολικής δυναμικότητας 350.000 φιαλών, ολοκληρώθηκαν στη σημερινή τους μορφή το 2007. Περιλαμβάνουν πλήρη γραμμή παραγωγής και εμφιάλωσης, κάβα παλαίωσης, αίθουσα γευστικής δοκιμής και ένα μικρό μουσείο με αντικείμενα αμπελουργίας και οινοποίησης. Με την ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή της οικογένειας Χρυσοχόου, παράγονται 15 διαφορετικές ετικέτες, 2 από τις οποίες με την ένδειξη ΟΠΑΠ Νάουσα και πραγματοποιούνται εξαγωγές σε 8 χώρες.

Νάουσα, Κτήμα Χρυσοχόου


Κόκκινο με κεραμιδί ανταύγειες στην όψη. Στην μύτη είναι ένα τυπικό ξινόμαυρο με αρώματα από πάστα ελιάς και λιαστή ντομάτα να ξεχωρίζουν. Είναι νόστιμο, με στιβαρές τανίνες, ωραία ισορροπία, τυπικότητα και μακριά γλυκιά επίγευση.

Cava Χρυσοχόου


Στην όψη ρουμπινί με κεραμιδί πινελιές που φανερώνουν την παλαίωση του. Αρωματικά πλούσιο και ιδιαίτερα πολύπλοκο με αρώματα μπαχαρικών, λιαστής ντομάτας και κόκκινων φρούτων να συνυπάρχουν. Στο στόμα γεμάτο, με ισορροπημένη οξύτητα μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.

Bijoux Χρυσοχόου


Υπέροχο φραουλί χρώμα και μοσχάτη μύτη με κρυστάλλινα αρώματα από λιβάνι, λουκούμι τριαντάφυλλο, καραμέλα και πετροκέρασο. Γλυκόξινη ισορροπία στο στόμα, δροσερό και στιβαρό, με υποψία από τανίνες.

Syrah Χρυσοχόου


Πυκνό, σχεδόν μαύρο χρώμα με κερασί ανταύγειες. Μύτη ζεστή, με μπαχαρικά, αλκοόλ, ώριμα κόκκινα φρούτα και βαρέλι. Στόμα γεμάτο και ζουμερό, με εξαιρετική δομή, με τανίνες που δημιουργούν ένα άρτιο υπόστρωμα, για να εξελιχθεί το φρούτο και τα πιπέρια, που επιμένουν ακόμα και στην επίγευση.

Μαύρο Χρυσοχόου


Σκούρο ρουμπινί χρώμα και μύτη σύνθετη με ώριμα μαύρα φρούτα, σοκολάτα, νύξεις καφέ και πικάντικων μπαχαρικών. Στόμα στρογγυλό, με ένταση και τανίνες αισθητές αλλά καλά ενσωματωμένες. Επίγευση με αίσθηση φρούτων του δάσους.

Το 1983, 330 αμπελουργοί - παραγωγοί της ζώνης ΟΠΑΠ Νάουσα, αποφάσισαν την ίδρυση του συνεταιρισμού που θα αξιοποιούσε την παραγωγή τους, και θα λειτουργούσε ως αντίβαρο, απέναντι στις ιδιωτικές εταιρίες.
Η φήμη του Συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ βασίζεται στην ικανότητά του να παράγει οίνους ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, και στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων χάρη της τεχνογνωσίας που διαθέτει και του συστηματικού έλεγχου ποιότητας.

Νάουσα, Δαμασκηνός

Βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, τομάτας, ελιάς και δαμάσκηνο. Γεμάτο κρασί με τονισμένες τανίνες που απαιτούν παλαίωση. Επίγευση μαύρων φρούτων καλής διάρκειας.

Ιδεώδης ημίγλυκος Λευκός


Η πρώτη εντύπωση είναι η ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση Διακρίνονται αρώματα βερίκοκου και μάνγκο που γίνονται εντονότερα στο τέλος, αφήνοντας μία αίσθηση καθαρότητας στον ουρανίσκο.

Ιδεώδης ημίγλυκος Ερυθρός


Η πρώτη εντύπωση είναι η ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση, ενώ αναδεικνύεται άρωμα κόκκινων φρούτων που γίνεται εντονότερο στο τέλος, αφήνοντας μία αίσθηση καθαρότητας στον ουρανίσκο.


Το οινοποιείο Κουνάκη ιδρύθηκε το 1928 και λειτουργεί έκτοτε οινοποιόντας μικρή ποσότητα στέμφυλων. Διαθέτει 40 στρέμματα (4 εκτάρια) αμπελώνα που παράγουν έως 1000κg ανά στρέμμα (10 τόνους ανά εκτάρι ). Διαθέτει ελληνικές ποικιλίες όπως αθήρι, μαλαγουζιά, μοσχάτο, ασύρτικο, διμηνίτη, Αμοργιανό και ευρωπαϊκές ποικιλίες όπως Cabernet sauvignon, merlot, Syrah, chardonnay, tebranillo. Όταν η ζήτηση ανεβαίνει τότε το οινοποιείο Κουνάκη συνεργάζεται με έμπειρους αμπελουργούς που διαθέτουν αμπελοτεμάχια τα οποία βρίσκονται σε θέση που μπορούν να παράγουν ποιοτικό σταφύλι. Κανένας από τους αμπελώνες δεν ποτίζεται.

Αθήρι Ρόδου


Ελαφρύ κίτρινο σώμα με πράσινες αποχρώσεις. Άρώματα ροδάκινου, αχλαδιού. Φρέσκιες γεύσεις με τελειώματα φρούτων στον ουρανίσκο.


Μοσχάτο λευκός ημίγλυκος


Red Blend
Oak blend
White blend


Αμοργιανό ΚουνάκηΚτήμα Παπαγιανούλη
Κέραμος Ερυθρός
Πίον Όρος Ξινόμαυρο
Κέραμος Ροζέ
Κέραμος Λευκός
Σανγκρία ΠαπαγιανούληΑπόλλωνος & Αγ. Νεκταρίου, Φαληράκι - Ρόδος
dionysos@discover-rhodes-planet.gr
(+30) 2241087365
(+30) 6995600709
 

Social

Για περισσότερες πληροφορίες