08/05/2018

Παραδοσιακά προιόντα

Ελιά και ελαιόλαδο – Πρότυπο της μεσογειακής διατροφής

H μυθολογία


Σύμφωνα με τη μυθολογία η εισαγωγή της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα έγινε από την Αίγυπτο, την εποχή του Κέκροπα. Η ελιά δε, αποτελούσε, για τους αρχαίους Έλληνες, σύμβολο ειρήνης και σοφίας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι νικητές των Ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με τον «κότινο»(στεφάνι αγριελιάς) και συνδέονταν με την θρησκεία και τον πολιτισμό της.

Οι ιδιότητες


To ελαιόλαδο και ο καρπός της ελιάς πέρα από την μεγάλη θρεπτική τους αξία είναι ένα από τα πλέον αντιοξειδωτικά φυσικά στοιχεία που προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη των “ελευθέρων ριζών”. Ο χυμός της ελιάς έχει υπέροχο άρωμα και φρουτώδη γεύση και κυρίως αξιόλογες βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με ευεργετική δράση στην ανάπτυξη και προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών επιστημονικών οργανισμών, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορελαίων, των ζωικών και άλλων λιπών, ενώ παράλληλα έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων και προστατεύοντας ιδιαίτερα την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας στο Φαληράκι της Ρόδου φιλοξενούμε ορισμένες από τις καλύτερες ετικέτες εξεραιτικά παρθένου ελαιολάδου της ελλάδος αλλά και του νησιού μας.

Φροντίσαμε να αναδείξουμε στο έπακρο τη μαγεία του θείικού αυτού καρπού μέσα από προσεχτικά ελεγγμένα τυποποιημένα προιόντα του δίνοντάς σας την ευκαιρία να τα απολάυσετε από κοντά αλλά και να τα αποκτήσετε φροντίζοντας να τα παραλάβετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Μεταξύ πολλών άλλων θα βρείτε…

Κτήμα Νικολόπουλος
Δυτικά της Καλαμάτας, στο νομό Μεσσηνίας στη Νότια Ελλάδα. Το γλυκό κλίμα της περιοχής, το ιδανικό υψόμετρο των 400 μέτρων και το ασβεστούχο έδαφος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για την καλλιέργεια της ελιάς.
Βιολογικό ελαιόλαδο άθερμο Καλαμών

Το OLIVI BIO διατίθεται σε ποικίλα μεγέθη για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των πελατών μας όπως γυάλινα βάζα των 250ml, 500ml, 750ml, 1L. Μεταλλικά δοχεία (λευκοσιδήρου) των 250ml, 500ml, 750ml, 1L, 2L, 3L, 4L, 5L,17L. Πλαστικά δοχεία του 1L, 2L
Οικογένεια Κανάκη
Το 1999 στο νοτιοδυτικό μέρος της Ελλάδας στη Μεσσηνία εκεί όπου στους αρχαίους χρόνους ήταν το βασίλειο του Βασιλιά Νέστωρα η οικογένεια Κανάκη παράγει το ελαιόλαδό της από την καλύτερη ποικιλία ελαιών, ονόματι Κορωνέικη.
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κανάκη

Ελαιόλαδο μοναδικων χαρακτηριστικών από την Μεσσηνία. Διατίθεται σε ποικίλα μεγέθη για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των πελατών μας
Προιόντα ελιάς Astir
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1928 από την οικογένεια ΒΡΑΚΑ στην Ελληνοεκκλησιά Καλαμάτας και συνεχίζει πιστά την παράδοση στην τυποποίηση ελαιόλαδου, βρώσιμων ελιών Καλαμάτας αλλά και ξηρών σύκων εδώ και 90 χρόνια.
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Η εταιρία Αστήρ πιστή και με σεβασμό στην παράδοση της Καλαματιανής Γής φέρνει στο τραπέζι σας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γούστου μέσα από μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα.
Colossus
Το "RodosOliveOil" δημιουργήθηκε για να στεγάσει την επιθυμία δύο νέων ανθρώπων να αξιοποιήσουν τους οικογενειακούς τους ελαιώνες. Έχοντας μεγαλώσει με εικόνες και μνήμες άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ελαιόδεντρα και τη γεύση του ελαιολάδου, τα δύο αδέλφια, ο Φίλιππος και η Σταματία αποφάσισαν να επενδύσουν στην παραγωγή και στην τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας, εξελίσσοντας την πατροπαράδοτη ενασχόληση της οικογένειας τους με το ελαιόλαδο. Τα ελαιόλαδα του "RodosOli


Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο Colossus παράγεται αποκλειστικά από ελιά Κορονέικης Ποικιλίας και μόνο με μηχανικές μεθόδους, προκειμένου να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμα διατηρώντας έτσι όλα τα φυσικά συστατικά αμετάβλητα. Aπό ιδιόκτητους ελαιώνες και επιλεγμένους συνεργαζόμενους παραγωγούς από την περιοχή της Ανατολικής Ρόδου που ακολουθούν αυστηρά μεθόδους που διασφαλίζουν την εξαιρετική ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής.Απόλλωνος & Αγ. Νεκταρίου, Φαληράκι - Ρόδος
dionysos@discover-rhodes-planet.gr
(+30) 2241087365
(+30) 6995600709
 

Social

Για περισσότερες πληροφορίες